top of page

 

PROJECT IN BOLIVIA -

SCHOOLBOUW, INRICHTING EN LESMATRIAAL IN CARANAVI 

 

Initiatief: Stichting Por todo el mundo

Start Project: juni 2011

Partner: School Vida & Verdad

Geplande uitvoering: oktober 2011

Bijdrage: € 2.000

In het westen van Bolivia ligt de provincie Caranavi, met de gelijknamige hoofdstad Caranavi. Caranavi ligt in het departement La Paz. Er wonen bijna 60.000 mensen, waarvan ongeveer 12.000 in de hoofdstad Caranavi.

De stichting Por todo el mundo is opgericht door Trinke Miedema en het Boliviaanse echtpaar Cesar Nogales Corrales en Evelin Morales Castellon. Trinke is Nederlandse, orthopedagoog en heeft veel werkervaring met kinderen met een beperking. Na een stage in Bolivia heeft zij besloten zich definitief in Bolivia te vestigen en daar onderwijs op te zetten voor kinderen met een verstandelijke beperking.

 

 

 

 

Mede door de actie die SKBNM ('Stichting Kinderdagverblijven Bussum Naarden Muiden Muiderberg') gaat voeren voor The Thom Foundation wordt het mogelijk de school in te richten en uit te rusten met de juiste lesmaterialen voor deze doelgroep.

The Thom Foundation wil graag samen met de stichting Por todo el mundo er voor zorgen dat de kinderen met een verstandelijke beperking in Caranavi (Bolivia) een betere toekomst krijgen.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.

caranavi_bolivia2.png

De stichting Por todo el Mundo heeft o.a. als doel een klas op te zetten voor die kinderen die nu niet naar school kunnen of binnen het reguliere onderwijs ernstig vastlopen door hun verstandelijke beperking. Het opzetten van onderwijs voor deze doelgroep gebeurt in samenwerking met de plaatselijke school Vida & Verdad. Deze school heeft aangeboden dat zij graag wil samenwerken met Por todo el mundo. Bij de school wordt een aantal klaslokalen gebouwd speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Er zal begonnen worden met één klas met zo'n tien kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar, maar dit wil Por todo el mundo graag uitbreiden naar de leeftijd van 18 jaar verdeeld over meerdere groepen.

The Thom Foundation steunt de stichting Por todo el mundo met de realisatie van de school voor gehandicapte kinderen. De bouw van de school verloopt voorspoedig en zal verwacht in oktober 2011 klaar zijn.

bottom of page