top of page
  • Foto van schrijverThe Thom Foundation

NIEUW PROJECT

PROJECT IN SRI LANKA - AANSCHAF HULPMIDDELENInitiatief: Stichting Ayubowan Sri Lanka

Start project: Mei 2022

Partners: Stichting Ayubowan Sri Lanka

Bijdrage: € 830,-


The Thom Foundation steunt sinds 2017 stichting Ayubowan Sri Lanka, afgekort A.S.L. De projecten van A.S.L. sluiten naadloos bij onze doelstelling, en bieden hulp aan gehandicapte kinderen die veelal leven in armoede. Daarnaast zijn de verzoeken van A.S.L. altijd goed onderbouwd en gaat het om hele concrete hulpvragen (veelal op individueel niveau) en krijgen we altijd goede en snelle terugkoppeling over de resultaten. In 2022 heeft A.S.L. opnieuw een aanvraag gedaan bij ons omtrent de aanschaf van hulpmiddelen voor vijf kinderen in Sri Lanka.

Nisha is 10 jaar en meervoudig gehandicapt. Zij woont samen met haar zus en alleenstaande moeder. Zij kunnen moeilijk rondkomen en Nisha gaat naar school. Nisha kan moeilijk lopen en haar moeder oefent elke dag met haar. Een rollator wordt aangeschaft als goede aanvulling en hulpmiddel voor Nisha.

Adisa is 10 jaar en heeft spina bifida. Zij woont bij haar grootouders omdat haar vader is overleden en haar moeder is weggelopen. Haar grootouders dragen Adisha altijd op de arm, en daarom wordt een rolstoel aangeschaft voor Adisha.

Imashe is 16 jaar en meervoudig gehandicapt. Hij woont bij zijn moeder en hij zit heel dagen op de grond. Na vraag van de Moeder, worden er loophulpmiddelen voor hem aangeschaft.

Rashinda is 3 jaar en zonder benen geboren. Zijn vader is dagloner en moeder heeft de zorg voor haar gehandicapte zoontje. De ouders willen graag dat Rashinda volgend jaar naar school toe gaat. Daarvoor is ieder geval een rolstoel nodig. Deze wordt aangeschaft.

Dinity is 9 jaar en meervoudig gehandicapt geraakt na een hartoperatie toen ze 3 maanden oud was. Ze heeft een gat in haar hart. Voor het gezin is het onmogelijk om een

goede aangepaste rolstoel te kopen voor hun dochter. Rolstoel wordt aangeschaft voor Dinity en op maat gemaakt door de fysiotherapeut waarmee A.S.L. al een aantal jaar samenwerkt.


Alle bovengenoemde hulpmiddelen worden aangeschaft voor de kinderen. De indicatie van deze kosten komen uit op €830,-.13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page