top of page

PROJECT IN INDIA -

NASCHOOLSE OPVANG GEHANDICAPTE KINDEREN IN BANGALORE

 

Initiatief: World Servants

Start project: januari 2008

Projectbegeleiding: Ashalaya Home

Geplande oplevering: binnen afzienbare termijn

Bijdrage: €6.500

Naar aanleiding van gesprekken met Wilde Ganzen heeft The Thom Foundation besloten een project in Bangalaore (India) te steunen wat wordt uitgevoerd door Ashalaya Home For the Welfare of the Mentally Retarded. De aanvraag voor financiële steun voor de uitbreiding van de naschoolse opvang voor kinderen van vijf tot veertien jaar met een verstandelijke beperking past prima in de doelstellingen van The Thom Foundation.

Ashalaya1.png

Kinderen krijgen les 

Bangalore is de hoofdstad van de Indiase provincie Kannada. Bangalore heeft 4,5 miljoen inwoners en is de op drie na grootste stad in India (2004). Bangalore heeft een grote aantrekkingskracht op de bevolking van Kerala en Tamil Nadu. Daardoor voorspelt men dat Bangalore binnen vijf jaar de grootste stad van India zal zijn.

Voor de onafhankelijkheid was Bangalore een belangrijke industriestad; meer recent is het een belangrijk centrum van de informatietechnologie in India geworden en wordt het wel de Silicon Valley van India genoemd. Voor Bangalore het centrum van de Indische IT wereld werd, was het bekend als de stad van de tuinen. (Bron: www.wikipedia.nl)

De uitvoerende organisatie 'Ashalaya Home For the Welfare of Mentally Retarded' is opgericht in 1980 en heeft tot doel om de capaciteiten van kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking door middel van onderwijs en vaktraining verder te ontwikkelen.

Daarnaast heeft de organisatie de ondersteuning van vrouwen en kinderen uit de armste lagen van de samenleving tot doel. Voor de hulp aan deze vrouwen heeft de organisatie diverse zelfhulpgroepen opgericht. Het project richt zich op de uitbreiding met een verdieping van de al bestaande naschoolse opvang.

Het project heeft onder andere tot doel:

  • De geplande uitbreiding van het aantal kinderen in de naschoolse opvang mogelijk te maken. (van 176 naar 300 kinderen)

  • De bouwkundige staat van het gebouw te verbeteren.

  • Het aantal zelfhulpgroepen voor vrouwen uit te breiden.

Om deze uitbreidingen en vernieuwingen uit te kunnen voeren zijn de faciliteiten die de huidige gebouwen bieden niet toereikend.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.

Ashalaya5.png

Ochtendritueel bij school. 

bottom of page